Chokladmarängtårta med mango- och passionspannacotta
5 tim
•
Arbetstid: 1 tim
•
Mellan frasiga bottnar göms en lyxig, exotisk pannacotta och söt vispad grädde.
Ingredienser
Chokladmarängbottnar:
|
Äggvitor
|
5 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Mörk choklad
|
70 g |
Mango- och passionspannacotta:
|
Gelatinblad
|
4 |
|---|---|
|
Mango
|
120 g |
|
Passionsfrukter
|
6 |
| 1 dl | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vatten
|
4 msk |
Crème chantilly:
| 2 dl | |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Gör så här
Chokladmarängbottnar:
Mango- och passionspannacotta:
Crème chantilly:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Crème chantilly är söt vispad grädde.
Näringsvärden, per bit
Energi:
394 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 5 % | 4,8 g |
| Fett: | 41,3 % | 18,4 g |
| Kolhydrater: | 53,7 % | 52,1 g |