Chokladlängder

Chokladlängder

60+ min
Bulle och choklad i ett, kan det bli bättre? Vill du hellre fylla med mjölkchoklad går det också bra, var då bara lite extra försiktig när du smälter den eftersom den är känsligare för värme än mörk choklad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om så att den löser sig.
  • Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  • Hacka chokladen till fyllningen och smält i mikro eller över vattenbad. Rör ihop smör, florsocker och kakao.
  • Vänd ner den smälta chokladen och rör till en jämn smet.
  • Kavla ut degen till 2 rektanglar ca 50x30 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop till rullar, dela varje rulle på mitten och tvinna ihop.
  • Lägg rullarna i en avlång form som rymmer ca 1½ liter. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.
Klart!
Tips:

Sikta gärna över kakao och och florsocker.

Energi:

3065 kcal

Protein: 53 g
Kolhydrater: 436 g
Fett: 119 g

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
12 dl
100 g
Salt
½ tsk
Topping:
Ägg till pensling
1
Pärlsocker
1 dl
Fyllning:
100 g
Mörk choklad
100 g
Florsocker
1 dl
Kakao
2 msk
Ägg till pensling
1