Chokladkräm med gräddfil och krispig karamell

30 min Dessert Efterrätt
Chokladkräm med gräddfil och krispig karamell

Ljuvlig chokladkräm med sötsyrlig gräddfil och flingsalt ger vuxen smak till denna chokladkräm. Toppa med karamell av råsocker och kakaonibs samt färska bär.

Ingredienser

Chokladkräm

Mörk choklad
200 g
3 dl

Karamell

Rårörsocker
3 msk
Kakaonibs
1 dl
Flingsalt
Blandade färska bär

Gör så här

  • Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad.
  • Tillsätt gräddfilen och vispa till en riktigt slät kräm. Täck med plastfilm så ytan inte blir torr.
  • Smält sockret i en panna. Tillsätt kakaonibsen när sockret börjar bli brunt. Rör runt och låt kakaokrosset bli rostat.
  • Häll över på en plåt för att svalna. Dela i bitar.
  • Servera chokladkrämen i glas. Strö över karamellen och några korn flingsalt. Toppa med färska bär.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

470 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/chokladkram-med-graddfil-och-krispig-karamell/