Chokladkolapaj med lingon

Chokladkolapaj med lingon

60+ min Efterrätt
Chokladkolapaj med utsökt smakbrytning mellan söt chokladkola och syrliga lingon. Tänk på att chokladkolapajen behöver gott om tid att stelna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladkolapaj-med-lingon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt havregryn, mjöl och socker. Rör ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i frys ca 15 min.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8–10 min tills det har fått fin färg.
  • Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme tills smeten är 122°, ca 15 min. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kolasmeten. Rör tills chokladen smält och smeten är slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen.
  • Ställ i kylen att stelna minst 5 tim eller över natten.
  • Servera chokladkolapajen med lättvispad grädde.
Klart!
Energi:

338 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 21 g

Ingredienser

100 g
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
1½ dl
Strösocker
½ dl
Fyllning:
1½ dl
50 g
Ljus sirap
1½ dl
Mörk choklad, ca 55% kakaohalt
200 g
Frysta lingon
1 dl
Servera med:
1½ dl