Chokladkolabar
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 1 tim
Fika
Frysbar
•
Spröda och lättgjorda kolabars med chokladtopping som smälter i munnen. Varför köpa när du enkelt kan fixa dem själv!
Ingredienser
Mördegsbotten
| 150 g | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Vetemjöl
|
4 dl |
Smörkola:
| 175 g | |
| 3 dl | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Ljus sirap
|
½ dl |
Topping
|
Mjölkchoklad
|
200 g |
|---|---|
|
Flingsalt
|
Gör så här
Mördegsbotten
Smörkola
Topping
Markera receptet som tillagat
Kulprov: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska vara fast till hård.
Kolan kan smaksättas och toppas på många olika sätt t ex med saffran, apelsinskal, lakritspulver, kokosflingor eller hackade nötter.
Näringsvärden, per bit
Energi:
330 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,4 g |
| Protein: | 3 % | 2,4 g |
| Fett: | 61,9 % | 23,1 g |
| Kolhydrater: | 35,1 % | 28,5 g |