Chokladkaka med lingon

45 min
Arbetstid: 15 min
Buffé
Frysbar
Chokladkaka med lingon

Ljuvlig chokladkaka med nötter eller mandel, russin och lingon. Dekorera med vackra lingon och sikta florsocker över chokladkakan innan servering.

Ingredienser

200 g
Strösocker
3 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Ljusa russin
2 dl
Hasselnötter
100 g
Florsocker
2 msk
Frysta lingon
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta den från spisen och rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker.
  • Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med russin och nötter eller mandel.
  • Häll smeten i en smord, bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna.
  • Sikta över florsocker, garnera med lingon och ev blad.
Markera receptet som tillagat

Hasselnötterna kan även bytas ut mot skållad mandel.

Näringsvärden, per bit

Energi:

460 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 4,4 g
Protein: 5,4 % 6,1 g
Fett: 49,4 % 25,7 g
Kolhydrater: 45,2 % 51,2 g
https://www.arla.se/recept/chokladkaka-med-lingon/