Chokladglasyr

15 min Fika Tillbehör
Chokladglasyr

En len och glansig chokladglasyr som förvandlar varje kaka till ett mästerverk. Med bara tre ingredienser – choklad, grädde och smör – får du en rik och fyllig glasyr som är perfekt att ringla över tårtor, muffins eller bakelser.

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör

Ingredienser

Mörk choklad, ca 55 % kakaohalt
150 g
1 dl
25 g

Gör så här

  • Hacka chokladen och lägg i en skål.
  • Koka upp grädden och häll över chokladen. Tillsätt smöret och rör allt tills chokladen smält och glasyren är slät och glansig.
  • Låt svalna lite innan den ringlas eller breds på en kaka eller tårta.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

708 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 0 g
Protein: 4,9 % 8,5 g
Fett: 72,4 % 58 g
Kolhydrater: 22,7 % 39,6 g
https://www.arla.se/recept/chokladglasyr/