Chokladfondant
30 min
Dessert
•
En riktig drömdessert som ska vara mjukt rinnig inuti. Chokladfondant går bra att förbereda och förvara i kyl tills den ska gräddas. Receptet har skapats av Andreas Hedlund, Årets Kock 2002.
Andreas Hedlund
Årets kock 2002
Ingredienser
|
Mörk choklad
|
75 g |
|---|---|
| 75 g | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Äggula
|
1 |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
Till servering:
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
540 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 5,4 % | 7,2 g |
| Fett: | 75,3 % | 46 g |
| Kolhydrater: | 19,3 % | 25,6 g |