Chokladdragerad frukt med dipp

15 min Efterrätt
Chokladdragerad frukt med dipp

Små rara frukter doppade i choklad blir till ett festligt och gott godis. Dippa frukten i syrligt god crème fraiche. Kul framför TV:n eller på kalaset!

Ingredienser

Mörk choklad
30 g
Vit choklad
30 g
Torkade aprikoser
10
Torkade katrinplommon
10

Dipp:

1½ dl
Kakao
½ tsk

Gör så här

  • Smält de båda chokladsorterna, var för sig, över vattenbad eller i mikro.
  • Doppa aprikoserna i den mörka chokladen och katrinplommonen i den vita.
  • Lägg frukten på en tallrik och låt den stelna i kyl.
  • Häll upp minifraiche i en skål och sikta över kakao.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

210 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/chokladdragerad-frukt-med-dipp/