Chokladdragerad frukt med dipp

1 tim
Arbetstid: 15 min
Chokladdragerad frukt med dipp

Små bitar torkad frukt täckta med choklad blir ett enkelt och festligt godis. Servera med en lätt syrlig vaniljdipp av minifraiche – perfekt på kalas eller som små söta munsbitar till fikat.

Ingredienser

Mörk choklad
50 g
Vit choklad
50 g
Rapsolja
1 msk
Torkade aprikoser
12
Torkade katrinplommon
12
Flingsalt
1 tsk
Pistagenötter
½ msk

Dipp:

2 dl
Vaniljpulver
1 krm

Gör så här

  • Smält den mörka och den vita chokladen var för sig över vattenbad eller i mikrovågsugn. Blanda ut den smälta vita chokladen med rapsolja.
  • Doppa aprikoserna i den mörka chokladen och katrinplommonen i den vita. Strö över flingsalt på aprikoserna och hackade pistagenötter på katrinplommonen.
  • Lägg frukten på en tallrik och låt chokladen stelna i kylskåp i ca 1 timme.
  • Häll upp minifraiche i en skål och smaksätt med vaniljpulver. Servera som dipp till frukten.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

330 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,1 g
Protein: 6,6 % 5,4 g
Fett: 43,6 % 16,3 g
Kolhydrater: 49,8 % 40,4 g
https://www.arla.se/recept/chokladdragerad-frukt-med-dipp/