Chokladdragerad frukt med dipp
1 tim
•
Arbetstid: 15 min
•
Små bitar torkad frukt täckta med choklad blir ett enkelt och festligt godis. Servera med en lätt syrlig vaniljdipp av minifraiche – perfekt på kalas eller som små söta munsbitar till fikat.
Ingredienser
|
Mörk choklad
|
50 g |
|---|---|
|
Vit choklad
|
50 g |
|
Rapsolja
|
1 msk |
|
Torkade aprikoser
|
12 |
|
Torkade katrinplommon
|
12 |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Pistagenötter
|
½ msk |
Dipp:
| 2 dl | |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
330 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 6,6 % | 5,4 g |
| Fett: | 43,6 % | 16,3 g |
| Kolhydrater: | 49,8 % | 40,4 g |