Chokladdragerad frukt med dipp

15 min Efterrätt
Chokladdragerad frukt med dipp

Små rara frukter doppade i choklad blir till ett festligt och gott godis. Dippa frukten i syrligt god crème fraiche. Kul framför TV:n eller på kalaset!

Ingredienser

Mörk choklad
30 g
Vit choklad
30 g
Torkade aprikoser
10
Torkade katrinplommon
10

Dipp:

1½ dl
Kakao
½ tsk

Gör så här

  • Smält de båda chokladsorterna, var för sig, över vattenbad eller i mikro.
  • Doppa aprikoserna i den mörka chokladen och katrinplommonen i den vita.
  • Lägg frukten på en tallrik och låt den stelna i kyl.
  • Häll upp minifraiche i en skål och sikta över kakao.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

42 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,5 g
Protein: 6,8 % 0,7 g
Fett: 33,9 % 1,6 g
Kolhydrater: 59,3 % 6,1 g
https://www.arla.se/recept/chokladdragerad-frukt-med-dipp/