Chokladdiamanter

Chokladdiamanter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Magiskt goda chokladkakor med kakao och spännande karaktär av lite svartpeppar i kakdegen. Kakorna rullas i råsocker - vackert och gott!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

  • 1 ägg
  • 1 dl rårörsocker

Gör så här

Gör så här

Blanda smör, ägg, florsocker, vaniljsocker och svartpeppar till en jämn smet. Sikta ner mjöl och kakao och blanda till en jämn deg. Rulla ut till längder, ca 2 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Pensla längderna med uppvispat ägg och rulla dem i råsocker. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 65 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa: