Chokladcheesecake

Chokladcheesecake

60+ min Efterrätt
Lämplig för frysning
Chokladcheesecake - en dröm för alla som älskar choklad. Välj mörk choklad av god kvalitet för bättre smak. Servera med vår fräscha topping och hemlagad hallonsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladcheesecake/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna.
  • Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
  • Vispa ihop kvarg, färskost, socker och ägg till en jämn smet.
  • Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad.
  • Ta ca 1 dl av smeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning. Fortsätt på samma sätt med resten av smeten tills allt är väl blandat.
  • Häll chokladsmeten i formen och grädda ytterligare 35-40 min.
  • Stäng av ugnen men låt gärna kakan stå kvar ca 20 min med luckan på glänt. Detta för att undvika att den spricker.
  • Låt gärna kakan kallna helt innan servering.
  • Dekorera gärna kakan med hallon och myntablad.
  • Mixa ingredienserna till såsen och servera till cheesecaken.
Klart!

Ingredienser

Digestivekex
10
75 g
Fyllning:
250 g
500 g
Ägg
2
Strösocker
1 dl
Ljus choklad ca 40% kakaohalt
200 g
Hallonsås:
Hallon
2 dl
Strösocker
3 msk