Chokladcheesecake

Chokladcheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(106 st)

Chokladcheesecake - en dröm för alla som älskar choklad. Välj mörk choklad av god kvalitet för bättre smak. Servera med vår fräscha topping och hemlagad hallonsås.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Fyllning:

Hallonsås:

  • 2 dl hallon
  • 3 msk strösocker

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, färskost, socker och ägg till en jämn smet. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad. Ta ca 1 dl av smeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning. Fortsätt på samma sätt med resten av smeten tills allt är väl blandat. Häll chokladsmeten i formen och grädda ytterligare 35-40 min. Stäng av ugnen men låt gärna kakan stå kvar ca 20 min med luckan på glänt. Detta för att undvika att den spricker. Låt gärna kakan kallna helt innan servering. Mixa ingredienserna till såsen. Dekorera gärna med hallon och myntablad.

Tips:

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag