Chokladbollssemla
20 min
Efterrätt
Fika
•
Semlor till alla! Dessa chokladbollar är vansinnigt goda. De innehåller smält mjölkchoklad, smör, havregryn, socker och kakao. De rullas i rostad kokos vilket ger chokladbollarna en lite lyxigare smak. Skär ett lock av chokladbollen fyll den med spritsad grädde. Självaste chokladbollarna är skapade av Wictor Winqvist, medlem i juniorkocklandslaget.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Mjölkchoklad
|
25 g |
|---|---|
| 100 g | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Kakao
|
2½ msk |
|
Kallt starkt kaffe
|
½ dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Havregryn
|
3½ dl |
|
Rostade kokosflingor
|
1 dl |
|---|---|
| 1½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
313 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 3,8 % | 2,9 g |
| Fett: | 64,5 % | 22,8 g |
| Kolhydrater: | 31,7 % | 24,4 g |