Choklad och fikon med marängtopp

Choklad och fikon med marängtopp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Choklad och fikon, läckert gratinerade under ett täcke av maräng. En enkel och festlig dessert som du kan variera med andra frukter.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på grill. Blanda kvarg, yoghurt, florsocker och kakao. Skär fikonen i bitar. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll chokladsmeten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex. Lägg på fikonen och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa: