Choklad och fikon med marängtopp

Choklad och fikon med marängtopp

Betyg

(13 st)

Choklad och fikon, läckert gratinerade under ett täcke av maräng. En enkel och festlig dessert som du kan variera med andra frukter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på grill. Blanda kvarg, yoghurt, florsocker och kakao. Skär fikonen i bitar. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll chokladsmeten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex. Lägg på fikonen och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem