Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(208 st)

Klassiskt recept på en liten chokladtryffel. Oemotståndligt god med mustig smak av choklad. Välj gärna en chokladkaka av god kvalité.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 40 bitar

  • kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Värm grädde och smör till ca 75 °C. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält helt.
  2. Låt smeten stelna i kyl minst 4 timmar. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Använd gärna plasthandskar. Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel och förvara i kylen.

Tips:

Tryffelsmeten kan smaksättas efter önskemål med t ex kaffepulver, finrivet apelsinskal, kardemumma eller valfri likör. Fantasin sätter gränser!

Klassisk chokladtryffel – så gör du

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 80 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag