Fransk chokladtryffel

Fransk chokladtryffel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(183 st)

Klassiskt franskt recept på en liten chokladtryffel. Oemotståndligt god med mustig smak av choklad och eget val av likör eller annan smaksättning.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 40 bitar

  • kakao

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att smöret smälter. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar. Rör ner chokladen i grädden och låt den smälta. Rör i konjaken. Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 tim. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Låt dem stelna helt i kylen ca 1 tim. Rulla tryffeln i kakao. Förvara i kylen.

Tips:

Konjak kan bytas ut mot likör.

Så lyckas du med tryffeln

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 80 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem