Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffel

4 tim
Efterrätt
Klassiskt recept på en liten chokladtryffel. Oemotståndligt god med mustig smak av choklad. Välj gärna en chokladkaka av god kvalité.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fransk-chokladtryffel/

Gör så här

  • Hacka chokladen. Värm grädde och smör till ca 75 °. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör tills den smält helt.
  • Låt smeten stelna i kyl minst 4 timmar. Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Använd gärna plasthandskar.
  • Rulla tryffeln i kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel och förvara i kylen.
Klart!

Tryffelsmeten kan smaksättas efter önskemål med t ex kaffepulver, finrivet apelsinskal, kardemumma eller valfri likör. Fantasin sätter gränser!

Energi:

80 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 7 g
Video
Klassisk chokladtryffel – så gör du

Ingredienser

1½ dl
100 g
Mörk choklad ca 50% kakaohalt
300 g
Kakao, hackade nötter eller dekorativt strössel