Choklad med torkad frukt

Choklad med torkad frukt

Betyg

(7 st)

Choklad med torkad frukt är enkelt att göra och med müsli i smeten känns detta godis riktigt nyttigt. Pepparkakskryddorna kan man utesluta eller ersätta efter eget huvud.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 35 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ¾ dl sirap
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 3 dl torkad frukt, t ex aprikoser, päron, äpplen, ljusa russin
  • 3 dl müsli

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och rör i sirapen. Låt det koka några minuter. Rör i kakao, pepparkakskryddor, frukt och müsli. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen och skär det i bitar. Förvara i kyl.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem