Choklad- och apelsinwhoopies

40 min
Arbetstid: 40 min
Afternoon tea Fika
Frysbar
Choklad- och apelsinwhoopies

En barnsligt god amerikansk småkaka med choklad- och apelsintwist som dessutom är busenkel att göra.

Ingredienser

Vetemjöl
3½ dl
Kakao
2 msk
Bakpulver
2 tsk
75 g
Strösocker
1 dl
Ägg
2
½ dl

Färskostkräm:

150 g
75 g
Florsocker
1 dl
Apelsin, rivet skal
½

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda mjölet med kakao och bakpulver. Vispa smör och socker poröst.
  • Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
  • Klicka eller spritsa ut smeten till 40 små runda kakor på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna helt.
  • Rör ihop färskost, smör, florsocker och rivet apelsinskal.
  • Lägg ihop kakorna två och två med fyllning emellan.
Markera receptet som tillagat

Om du vill kan du doppa halva kakorna i smält choklad och låta svalna innan du fyller dem.

Näringsvärden, per st

Energi:

153 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,6 g
Protein: 5,8 % 2,2 g
Fett: 51,3 % 8,9 g
Kolhydrater: 42,9 % 16,2 g
https://www.arla.se/recept/choklad--och-apelsinwhoopies/