Choklad- och apelsincheesecake

1 tim 10 min
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt Middag
Frysbar
Choklad- och apelsincheesecake

En häftig avslutning på middagen. Dekorera med exotiska frukter och låt fantasin flöda.

Ingredienser

Digestivekex
12
50 g
Mörk choklad
50 g

Fyllning

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Konc apelsinjuice
½ dl
Apelsin
rivet skal av 1
500 g
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Krossa eller mixa kexen fint. Hacka chokladen.
  • Smält smöret, rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda chokladsmeten med kexen.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda skalet ca 5 min.
  • Vispa ägg och socker. Rör ner apelsinjuice, apelsinskal, färskosten och crème fraiche. Häll smeten i formen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
  • Låt kallna och garnera gärna med frukt vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

362 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,8 g
Protein: 10,1 % 9 g
Fett: 53,7 % 22 g
Kolhydrater: 36,2 % 32,3 g
https://www.arla.se/recept/choklad--och-apelsincheesecake/