Chocolate chip cookies i airfryer

Chocolate chip cookies i airfryer

1 tim Fika Efterrätt
Att baka chocolate chip cookies i airfryer går alldeles utmärkt. Dessa cookies blir höga och maffiga. Muscovadosockret förstärker kolasmaken - mums! Förvara gärna degen i frysen, då är det bara att baka av några kakor när sötsuget sätter in.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chocolate-chip-cookies-i-airfryer/

Gör så här

  • Tärna smöret och lägg i en bakbunke. Tillsätt muscovadosockret och vispa till en slät smet i ca 4 min.
  • Vispa ner äggen, ett i taget.
  • Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver, salt och vaniljpulver i en separat bunke. Rör raskt ner mjölblandningen i smeten.
  • Grovhacka choklad och nötter. Vänd ner i smeten och arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla in degen i ett bakplåtspapper. Ställ in i kylen ca 30 min.
  • Skär degen i 8 bitar. Lägg 4 kakor åt gången på bakplåtspapper i korgen till din airfryer. Tillaga på 160° i 8-9 min.
  • Låt vila i airfryern i 5 min innan du lyfter upp dem. Lägg över och låt svalna på ett galler.
Klart!
Energi:

659 kcal

Fiber: 3 g
Protein: 8 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 41 g

Ingredienser

250 g
Ljust muscovadosocker
2½ dl
Ägg
2
Vetemjöl
5 dl
Majsstärkelse
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Salt
¾ krm
Vaniljpulver
1 krm
Mörk choklad
50 g
Vit choklad
50 g
Valnötter, grovt hackade
2 dl