Chimichangas med kyckling
45 min
Huvudrätt
•
Chimichangas med kyckling är en underbar mexikansk rätt som består av kryddad strimlad kyckling, heta svarta bönor och ost. Detta fördelas på mjuka tortillabröd som steks för en perfekt knaprig konsistens! Servera dessa chimichangas med sval gräddfil och en härlig guacamole.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Bönkräm:
Tomatsallad:
Chimichangas:
Energi:
1008 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 12 g |
Protein: | 52 g |
Kolhydrater: | 73 g |
Fett: | 57 g |
Ingredienser
Kyckling:
Kycklingbuljong
|
5 dl |
---|---|
Kycklingbröstfilé
|
400 g |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Röd paprika
|
1 |
2 msk | |
Malen spiskummin
|
1 msk |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Malen koriander
|
1 tsk |
Chilipulver
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Stark salsasås
|
2 dl |
Bönkräm:
Kokta svarta bönor
|
ca 380 g |
---|---|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Chili flakes
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Tomatsallad:
Liten rödlök
|
1 |
---|---|
Cocktailtomater
|
250 g |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Chimichangas:
Tortillabröd
|
8 |
---|---|
150 g | |
2 msk |
Till servering:
Guacamole
|
|
---|---|
3 dl |