Chili con carne med kikärter

40 min
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt Lunch Middag
Chili con carne med kikärter

Chili med kikärtor är en härligt mustig gryta med köttfärs och smakrika rotfrukter.

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Vitlöksklyftor
2
Morötter
2
Palsternackor
2
Purjolökar
2
Krossade tomater, ca 400 g
1 burk
Chilipulver
2 tsk
Köttbuljong
1 tärning
Kikärter à ca 400 g
2 burkar
2 dl
Salt
1 tsk
Hackad färsk persilja
½ dl
Salt och peppar

Gör så här

  • Skala och hacka vitlöken. Skala morötter och palsternackor och skär dem i bitar. Grovstrimla purjolöken.
  • Stek färsen i smör i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta.
  • Tillsätt morötter, palsternacka, purjolök, krossade tomater, chilipulver, smulad buljongtärning och 5 dl vatten.
  • Skölj ärterna i kallt vatten och rör ner dem i grytan.Låt allt koka ca 20 min.
  • Smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan och hälften av crème fraiche. Servera resten till grytan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

477 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 14,1 g
Protein: 29 % 34 g
Fett: 38,1 % 20,6 g
Kolhydrater: 32,9 % 38,6 g
https://www.arla.se/recept/chili-con-carne-med-kikarter/