Chili con carne med kikärter

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Chili con carne med kikärter

Chili med kikärtor är en härligt mustig gryta med köttfärs och smakrika rotfrukter.

Ingredienser

Nötfärs
400 g
Vitlöksklyftor
2
Morötter
2
Palsternackor
2
Purjolökar
2
Krossade tomater, ca 400 g
1 burk
Chilipulver
2 tsk
Köttbuljong
1 tärning
Kikärter à ca 400 g
2 burkar
2 dl
Salt
1 tsk
Hackad färsk persilja
½ dl
Salt och peppar

Gör så här

  • Skala och hacka vitlöken. Skala morötter och palsternackor och skär dem i bitar. Grovstrimla purjolöken.
  • Stek färsen i smör i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Lägg över i en gryta.
  • Tillsätt morötter, palsternacka, krossade tomater, chilipulver, smulad buljongtärning och 5 dl vatten.
  • Skölj ärterna i kallt vatten och rör ner dem i grytan.Låt allt koka ca 20 min.
  • Smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan och hälften av crème fraiche. Servera resten till grytan.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

555 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 0 g
Protein: 35 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/chili-con-carne-med-kikarter/