Chili con carne
                                
                                     40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  10 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Matlåda
                                    Middag
                                    Varmrätt
                        
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Låt dofterna av tomat, vitlök och kryddor fylla ditt kök med värme. Denna chili con carne är en riktig vardagsfavorit som får extra sting av sambal oelek och rundas av med krämig gräddfil och färsk koriander eller persilja vid servering.
Testa en variant med fler {grönsaker}Ingredienser
| 
                                            
                                                Nötfärs
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Gula lökar
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 3 | 
| 
                                            
                                                Röd paprika
                                            
                                     | 1 | 
| 1 msk | |
| 
                                            
                                                Tomatpuré
                                            
                                     | 3 msk | 
| 
                                            
                                                Sambal oelek
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen spiskummin
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Malen koriander
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Torkad oregano
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Kakao
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Nymalen svartpeppar
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Krossade tomater
                                            
                                     | 400 g | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 2½ dl | 
| 
                                            
                                                Grönsaksbuljong
                                            
                                     | 1 tärning | 
| 
                                            
                                                Kidneybönor (ca. à 400 g)
                                            
                                     | 1 burk | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Ris
                                            
                                     | 3½ dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Färsk persilja eller koriander
                                            
                                     | 1 kruka | 
| 3 dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
731 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,2 g | 
| Protein: | 22,9 % | 41,2 g | 
| Fett: | 34,6 % | 28,6 g | 
| Kolhydrater: | 42,5 % | 76,5 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp)