Chicken noodle soup
1 tim
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En värmande och mustig kycklingsoppa som sprider härlig doft och värme i köket. Den fylliga buljongen får extra smak av grönsaker, örter och kryddor, och med äggnudlar, syrad grädde och en krispig gremolata med ost blir varje sked en perfekt balans mellan mildhet, syra och sälta. Perfekt för kyliga dagar eller när du bara vill ha något riktigt gott och mättande.
Nytt
Ingredienser
Kycklingklubbor
|
900 g |
---|---|
Flingsalt
|
1 tsk |
Gul lök
|
1 |
Hel vitlök
|
1 |
Stjälkselleri
|
4 |
Morötter
|
4 |
Lagerblad
|
2 |
Svartpepparkorn
|
10 |
Vatten
|
1½ liter |
Äggnudlar
|
200 g |
Syrad grädde 30%
|
1 dl |
Frysta ärter
|
250 g |
Babyspenat
|
65 g |
Gremolata med ost:
Grovhackad bladpersilja
|
2 dl |
---|---|
1 dl | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Olivolja
|
2 msk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
701 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,2 g |
Protein: | 26,5 % | 45,7 g |
Fett: | 43 % | 34,1 g |
Kolhydrater: | 30,5 % | 52,6 g |

