Chicken noodle soup

1 tim Lunch Middag
Chicken noodle soup

En värmande och mustig kycklingsoppa som sprider härlig doft och värme i köket. Den fylliga buljongen får extra smak av grönsaker, örter och kryddor, och med äggnudlar, syrad grädde och en krispig gremolata med ost blir varje sked en perfekt balans mellan mildhet, syra och sälta. Perfekt för kyliga dagar eller när du bara vill ha något riktigt gott och mättande.

Nytt

Ingredienser

Kycklingklubbor
900 g
Flingsalt
1 tsk
Gul lök
1
Hel vitlök
1
Stjälkselleri
4
Morötter
4
Lagerblad
2
Svartpepparkorn
10
Vatten
1½ liter
Äggnudlar
200 g
Syrad grädde 30%
1 dl
Frysta ärter
250 g
Babyspenat
65 g

Gremolata med ost:

Grovhackad bladpersilja
2 dl
1 dl
Vitlöksklyfta
1
Olivolja
2 msk
Citron, finrivet skal
1
Salt
1 krm

Gör så här

  • Salta kycklingklubborna och lägg i en stor kastrull.
  • Skala och klyfta den gul löken. Skala och dela vitlöken på hälften. Skär sellerin i 5 cm tjocka stavar. Skala och skär morötterna i 5 cm tjocka stavar.
  • Lägg lök, grönsaker, lagerblad och svartpepparkorn i kastrullen. Häll på vattnet och ge allt ett uppkok. Skumma av.
  • Sänk till medelvärme och sjud i ca 30 min, tills kyckligen är genomtillagad och köttet lossnar lätt från benet. Gör under tiden gremolata.
  • Gremolata: Blanda hackad persilja, riven ost, finriven vitlöksklyfta, olivolja och finrivet citronskal till en röra. Ställ åt sidan fram till servering.
  • Lyft upp kycklingklubborna och plocka av köttet från benen med en gaffel.
  • Lägg tillbaka köttet i kastrullen. Lägg i nudlarna i buljongen och låt de bli mjuka.
  • Häll i syrad grädde, ärter och spenat precis innan servering.
  • Toppa Chicken noodle soup med gremolata.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

701 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,2 g
Protein: 26,5 % 45,7 g
Fett: 43 % 34,1 g
Kolhydrater: 30,5 % 52,6 g
https://www.arla.se/recept/chicken-noodle-soup/