Thaisoppa med nudlar och kyckling

Thaisoppa med nudlar och kyckling

15 min
Huvudrätt
Går att frysa
Vi har inspirerats av Tom kha gai. Ät gärna med pinnar och drick ur skålen, som i Thailand.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/thaisoppa-med-nudlar-och-kyckling/

Gör så här

  • Koka upp soppan under omrörning i en kastrull. Bryt sönder nudlarna och koka dem i soppan 2–3 min.
  • Ta bort skinn och ben på kycklingen och skär den i bitar. Strimla purjolöken. Lägg ner det i soppan.
  • Häll upp i skålar och strö över koriander.
Klart!
Energi:

350 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 16 g

Ingredienser

5 dl
Risnudlar eller glasnudlar
20 g
Grillad kyckling
250 g
Purjolök
½
Färsk koriander
½ kruka