Chicken karaage
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 1 tim
Middag
•
Chicken karaage är krispigt friterade kycklingbitar som fått marinera i en god sås gjord på soja och ingefära. Servera Chicken karaage med en fräsch citrondipp, krispiga grönsaker och ris. En rätt att bjuda på vid festliga tillfällen!
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Riven färsk ingefära
|
1½ msk |
|
Vitlöksklyftor, finrivna
|
2 |
|
Japansk soja
|
1 dl |
|
Mirin
|
1 msk |
Fritering:
|
Frityrolja
|
2 liter |
|---|---|
|
Majsstärkelse
|
2½ dl |
|
Chilipulver
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
Dippsås:
| 1 dl | |
|
Majonnäs
|
1 dl |
|
Citron
|
1 |
Till servering:
|
Jasminris
|
3½ |
|---|---|
|
Blekselleri
|
3 stjälkar |
|
Gurka
|
1 |
|
Morötter
|
2 |
|
Rättika
|
½ |
Gör så här
Dippsås:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
4836 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 2,9 % | 34,2 g |
| Fett: | 93,3 % | 510,3 g |
| Kolhydrater: | 3,8 % | 45,4 g |