Chicken karaage

1 tim 30 min Middag
Chicken karaage

Chicken karaage är krispigt friterade kycklingbitar som fått marinera i en god sås gjord på soja och ingefära. Servera Chicken karaage med en fräsch citrondipp, krispiga grönsaker och ris. En rätt att bjuda på vid festliga tillfällen!

Nytt

Ingredienser

Kycklinglårfilé
600 g
Riven färsk ingefära
1½ msk
Vitlöksklyftor, finrivna
2
Japansk soja
1 dl
Mirin
1 msk

Fritering:

Frityrolja
2 liter
Majsstärkelse
2½ dl
Chilipulver
2 tsk
Salt
1 tsk

Dippsås:

1 dl
Majonnäs
1 dl
Citron
1

Till servering:

Jasminris
Blekselleri
3 stjälkar
Gurka
1
Morötter
2
Rättika
½

Gör så här

  • Skär kycklinglårfiléerna i munsbitar och lägg i en skål tillsammans med ingefära och vitlök.
  • Häll i soja och mirin. Blanda runt så att all kyckling täcks av vätskan. Låt marinera i minst 1 timme, helst över natten.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Häll frityroljan i en kastrull och värm till 175º.
  • Rör ihop majsstärkelse, chilipulver och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingbitarna i blandningen. Se till att alla bitar täcks av blandningen.
  • Fritera kycklingen i omgångar till en innertemperatur på 70º. Låt rinna av galler eller hushållspapper.

Dippsås:

  • Rör ihop smetana med majonnäs, finrivet skal från 1 citron och 1 msk citronjuice. Skär den andra citronen i klyftor.

Servering:

  • Skölj och skär selleri och gurka i långa stavar. Skala morötterna och rättikan och skär i långa stavar.
  • Servera nyfriterad Chicken karaage med citrondipp, grönsaksstavar och ris.
Klart!
https://www.arla.se/recept/chicken-karaage/