Chicken karaage
1 tim 30 min
Middag
•
&format=webp)
Chicken karaage är krispigt friterade kycklingbitar som fått marinera i en god sås gjord på soja och ingefära. Servera Chicken karaage med en fräsch citrondipp, krispiga grönsaker och ris. En rätt att bjuda på vid festliga tillfällen!
Nytt
Ingredienser
Kycklinglårfilé
|
600 g |
---|---|
Riven färsk ingefära
|
1½ msk |
Vitlöksklyftor, finrivna
|
2 |
Japansk soja
|
1 dl |
Mirin
|
1 msk |
Fritering:
Frityrolja
|
2 liter |
---|---|
Majsstärkelse
|
2½ dl |
Chilipulver
|
2 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Dippsås:
1 dl | |
Majonnäs
|
1 dl |
Citron
|
1 |
Till servering:
Jasminris
|
3½ |
---|---|
Blekselleri
|
3 stjälkar |
Gurka
|
1 |
Morötter
|
2 |
Rättika
|
½ |
Gör så här
Dippsås:
Servering:

