Macaroni and cheese med kyckling och örtkrutonger

Macaroni and cheese med kyckling och örtkrutonger

Betyg

(3 st)

Klassisk amerikansk makaronilåda i modern tappning. Krämig ostsås med perfekt kokta makaroner, mör och saftig kycklingfilé och krispiga krutonger på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Örtkrutonger:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 60 g rucola
  • 1 kruka färsk basilika
  • ½ dl olivolja
  • 2 skivor surdegsbröd

Tomatsås:

  • 4 plommontomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin

Kyckling, salvia och champinjoner:

Ostsås:

Macaroni and cheese:

  • 7 dl makaroner
  • 2½ dl Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella

Gör så här:

Gör så här:

Örtkrutonger:

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken tunt. Mixa vitlök, rucola, basilikablad och stjälkarna med olivoljan. Sila genom en fintrådig sil. Skär bort kanterna på brödskivorna och bryt ner i mindre bitar. Blanda med örtoljan och torka i ugnen ca 12 minuter tills krutongerna känns luftiga och torra.

Tomatsås:

Skär ett kryss i botten på tomaterna och doppa i kokande vatten ca 10 sek tills skalet börjar släppa. Spola snabbt i kallt vatten och dra av skalet. Dela och kärna ur tomaterna och skär köttet i tärningar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök och fräs i olivoljan. Tillsätt tomattärningarna och slå på vinet. Låt koka ihop ca 10 min tills såsen börjar tjockna.

Kyckling, salvia och champinjoner:

Skär kycklingen i mindre bitar och salta. Skiva champinjonerna. Hetta upp oljan i en stekpanna och fritera salviabladen. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper. Genomstek kycklingen i oljan på medelvärme. Lyft upp kycklingen, tillsätt smör och stek svampen gyllenbrun. Krydda med salt och peppar.

Ostsås:

Smält smöret i en kastrull på medelvärme och tillsätt mjölet. Rör ut klumparna och tillsätt mjölk och grädde. Koka upp under omrörning och låt koka några minuter. Dra av från värmen och tillsätt osten under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

Macaroni and cheese:

Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Använd ugnssäkra portionsformar eller ugnsform ca 20x30 cm. Lägg tomatsåsen i botten på formarna. Varva makaroner, kyckling, champinjoner och hälften av ostsåsen. Avsluta med ett lager makaroner. Täck med resterande ostsås och strö över mozzarella. Gratinera i ugn på 200° ca 25 minuter till gyllenbrun yta. Servera med örtkrutonger och de friterade salviabladen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 1225 kcal
  • Protein: 58 g
  • Kolhydrater: 93 g
  • Fett: 68 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem