Korean fried chicken

Korean fried chicken

Huvudrätt
Missa inte att testa denna underbara kycklingrätt! Krispig friterad kyckling i en söt och het sås gjord på gochujang, ingefära och vitlök. Såsen ska hällas på kycklingen när den är alldeles nyfriterad, då omsluter den kycklingen på bästa sätt. Toppa sedan med sesamfrön, finskuren salladslök och gochugaru. Servera gärna dessa Korean fried chicken med krispig gurka och nykokt ris.
https://www.arla.se/recept/korean-fried-chicken/

Gör så här

  • Halvera kycklinglårfiléerna. Vispa ihop marinaden i en bunke. Vänd ner kycklingen och blanda väl. Låt stå kallt minst 1 tim.
Sås:
  • Skala och finhacka vitlök och ingefära. Lägg i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser. Låt sjuda 5-6 min.
Panering och fritering:
  • Blanda ihop ingredienserna till paneringen i en skål.
  • Lyft upp kycklingen från marinaden och låt den rinna av. Vänd bitarna i paneringen. Var noga så de blir ordentligt täckta. Lägg kycklingen på en bricka och låt paneringen torka in något.
  • Hetta upp oljan till 180° i en tjockbottnad kastrull. Fritera kycklingen i omgångar tills den är gyllene och genomstekta, ca 3 min.
Servering:
  • Häll den varma såsen över kycklingen. Toppa med skivad salladslök, sesamfrön och gochugaru.
Klart!

Ingredienser

Marinad:
Kycklinglårfilé
700 g
2 dl
Vitlökspulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Gochugaru eller chili flakes
1 tsk
Sås:
Vitlöksklyftor
3
Färsk ingefära
25 g
1 msk
Gochujang
3 msk
Honung
2 msk
Farinsocker
4 msk
Japansk soja
4 msk
Sesamolja
1 msk
Panering:
Vetemjöl
2 dl
Gochugaru eller chili flakes
1 msk
Vitlökspulver
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Bakpulver
2 tsk
Salt
2 tsk
Frityrolja, till fritering
1 liter
Till servering:
Rostade sesamfrön
3 msk
Salladslök
1 knippe
Gochugaru eller chili flakes