Korean fried chicken
•
Missa inte att testa denna underbara kycklingrätt! Krispig friterad kyckling i en söt och het sås gjord på gochujang, ingefära och vitlök. Såsen ska hällas på kycklingen när den är alldeles nyfriterad, då omsluter den kycklingen på bästa sätt. Toppa sedan med sesamfrön, finskuren salladslök och gochugaru. Servera gärna dessa Korean fried chicken med krispig gurka och nykokt ris.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sås:
Panering och fritering:
Servering:
Ingredienser
Marinad:
Kycklinglårfilé
|
700 g |
---|---|
2 dl | |
Vitlökspulver
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Gochugaru eller chili flakes
|
1 tsk |
Sås:
Vitlöksklyftor
|
3 |
---|---|
Färsk ingefära
|
25 g |
1 msk | |
Gochujang
|
3 msk |
Honung
|
2 msk |
Farinsocker
|
4 msk |
Japansk soja
|
4 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Panering:
Vetemjöl
|
2 dl |
---|---|
Gochugaru eller chili flakes
|
1 msk |
Vitlökspulver
|
1 msk |
Paprikapulver
|
1 msk |
Bakpulver
|
2 tsk |
Salt
|
2 tsk |
Frityrolja, till fritering
|
1 liter |
---|
Till servering:
Rostade sesamfrön
|
3 msk |
---|---|
Salladslök
|
1 knippe |
Gochugaru eller chili flakes
|