Buffalo wings
1 tim
Buffé
Huvudrätt
Förrätt
•
Heta buffalo wings, precis som dom ska vara! Vi marinerar kycklingvingarna i gräddfil och saltgurkslag för den rätta smaken. När kycklingen är nyfriterad vänds den ner i en smörig och het sås för att sedan avnjutas tillsammans med saltgurka och ädelostdipp.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
Marinad:
Kycklingvingar
|
900 g |
---|---|
1 dl | |
Saltgurka
|
1 burk |
Blue cheese dip:
Kvibille® Ädel Mild
|
140 g |
---|---|
2 dl | |
Cayennepeppar
|
2 krm |
Salt
|
Buffalosås:
150 g | |
Hot sauce, t ex srirachasås
|
1½ dl |
Worcestershiresås
|
1 tsk |
Panering:
Potatismjöl
|
4 dl |
---|---|
Vitlökspulver
|
2 msk |
Chilipulver
|
1 msk |
Flingsalt
|
½ msk |
Cayennepeppar
|
2 tsk |
Till fritering:
Neutral olja
|
1 liter |
---|