Chiapudding med blåbär
3 tim
Brunch
Efterrätt
Frukost
Mellanmål
•

Denna chiapudding har underbar smak från både blåbär och mortlade kardemummakärnor. Puddingen behöver stå kallt minst tre timmar för att fröna ska hinna svälla ordentligt, så passa på att göra puddingen på kvällen, så kan du njuta av chiapuddningen till frukost. Det är väldigt gott att toppa chiapuddingen med en frisk apelsinsallad med granatäpplekärnor, krispiga nötter och aromatisk mynta.
Ingredienser
Frysta blåbär
|
1 dl |
---|---|
2 dl | |
Chiafrön
|
1 dl |
Flytande honung
|
1 msk |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Mortlade kardemummakärnor
|
½ tsk |
Apelsinsallad:
Vanlig apelsin eller blodapelsin
|
1 |
---|---|
Färsk mynta
|
½ kruka |
Granatäppelkärnor
|
1 dl |
Saltade och skalade pistagenötter
|
½ dl |
Gör så här
Apelsinsallad:

