Chiapudding med blåbär

3 tim Brunch Efterrätt Frukost Mellanmål
Chiapudding med blåbär

Denna chiapudding har underbar smak från både blåbär och mortlade kardemummakärnor. Puddingen behöver stå kallt minst tre timmar för att fröna ska hinna svälla ordentligt, så passa på att göra puddingen på kvällen, så kan du njuta av chiapuddningen till frukost. Det är väldigt gott att toppa chiapuddingen med en frisk apelsinsallad med granatäpplekärnor, krispiga nötter och aromatisk mynta.

Ingredienser

Frysta blåbär
1 dl
2 dl
Chiafrön
1 dl
Flytande honung
1 msk
Vaniljsocker
1 msk
Mortlade kardemummakärnor
½ tsk

Apelsinsallad:

Vanlig apelsin eller blodapelsin
1
Färsk mynta
½ kruka
Granatäppelkärnor
1 dl
Saltade och skalade pistagenötter
½ dl

Gör så här

  • Mixa blåbär och mjölkdryck slätt.
  • Rör ner chiafrön, honung, vaniljsocker och kardemumma. Blanda väl och häll upp i glas.
  • Ställ kallt minst 3 timmar, gärna över natten.

Apelsinsallad:

  • Skala apelsinen med vass kniv. Skär ut filéer ur apelsinen. Strimla myntabladen. Blanda apelsin, granatäpple och mynta.
  • Toppa chiapuddingen med apelsinsallad och pistagenötter.
  • Servera direkt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/chiapudding-med-blabar-och-havredryck/