Cheesecakemousse
45 min
•
Havre och blåbär är nordisk superfood som vi borde äta mycket mer av. Kombinera dem i den här ljuvliga desserten så boostar du med näring samtidigt som du bjuder på något riktigt gott. Om du inte får tag i oxalis så fungerar det fint med citronmeliss eller mynta. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets kock 2022.
Jessie Sommarström
Årets kock
Ingredienser
Havresmulor :
|
Havregryn
|
3 dl |
|---|---|
| 50 g | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Rapsolja
|
2 msk |
|
Hjorthornssalt
|
1½ krm |
Blåbärskompott:
|
Strösocker
|
¾ dl |
|---|---|
|
Frysta blåbär
|
250 g |
|
Citron, pressad saft
|
½ |
|
Potatismjöl
|
2 tsk |
Cheescakemousse:
| 1 dl | |
| 150 g | |
| ½ dl | |
|
Florsocker
|
1 dl |
|
Salt
|
½ krm |
|
Oxalis
|
1 kvist |
|---|
Gör så här
Havresmulor :
Blåbärskompott:
Cheescakemousse:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
488 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 3,2 % | 3,8 g |
| Fett: | 51,8 % | 28,6 g |
| Kolhydrater: | 45 % | 54,1 g |