Cheesecakekräm med plommonkompott

20 min Brunch Dessert Efterrätt
Cheesecakekräm med plommonkompott

En fräsch och inte för söt efterrätt som du snabbt slänger ihop. Kompotten förbereds med fördel dagen före! Toppa med smulat digestivekex för lite krisp.

Ingredienser

Plommon
400 g
Strösocker
½ dl
Vatten
½ dl
Kanelstång
1
Digestivekex
4

Gör så här

  • Kärna ur och skär plommonen i mindre bitar.
  • Lägg i en liten kastrull och rör ner övriga ingredienser. Koka under lock ca 10 min. Låt kallna.
  • Vispa färskost och kvarg luftigt. Smula kexen.
  • Varva kräm, kexsmulor och kompott i portionsglas eller i små skålar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/cheesecakekram-med-plommonkompott/