Cheesecakekräm med äppelkompott

20 min Brunch Dessert Efterrätt
Cheesecakekräm med äppelkompott

En fräsch och inte för söt efterrätt som du snabbt slänger ihop. Kompotten förbereds med fördel dagen före! Toppa med smulat digestivekex för lite krisp.

Ingredienser

Röda äpplen
2
Citron, saften från
½
Strösocker
2 msk
Vatten
2 msk
Kanelstång
1
Digestivekex
4

Gör så här

  • Skala eventuellt äpplet, kärna ur det och skär i små tärningar.
  • Lägg i en liten kastrull och tillsätt citronsaft, socker, vatten och kanelstång. Koka under lock ca 10 min. Låt kallna.
  • Vispa färskost och kvarg luftigt. Smula kexen.
  • Varva kräm, kexsmulor och kompott i portionsglas eller i små skålar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

210 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/cheesecakekram-med-appelkompott/