Cheesecakekräm med äppelkompott

Cheesecakekräm med äppelkompott

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

20 min

En fräsch och inte för söt efterrätt som du snabbt slänger ihop. Kompotten förbereds med fördel dagen före! Toppa med smulat digestivekex för lite krisp.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 röda äpplen
  • ½ citron, saften från
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1 kanelstång
  • 4 digestivekex

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Skala eventuellt äpplet, kärna ur det och skär i små tärningar. Lägg i en liten kastrull och tillsätt citronsaft, socker, vatten och kanelstång. Koka under lock ca 10 min. Låt kallna. Vispa färskost och kvarg luftigt. Smula kexen. Varva kräm, kexsmulor och kompott i portionsglas eller i små skålar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Andra goda förslag