Cheesecake med vitost

Cheesecake med vitost

En krämig och matig cheesecake med frisk citronsmak som toppas med rostade knapriga pumpakärnor.
Betyg (153 st)

Mitt betyg:

Cheesecake med vitost

En krämig och matig cheesecake med frisk citronsmak som toppas med rostade knapriga pumpakärnor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Fyllning:

  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ dl grovhackad färsk persilja

Gör så här:

Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 15 min. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Rör ihop vitost och yoghurt till en smidig kräm. Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen. Låt gelatinbladen smälta i en liten kastrull. Rör ner dem i fyllningen. Bred ut fyllningen i formen. Låt stå i kyl 2-3 tim. Rosta pumpakärnorna i en torr varm stekpanna. Strö över pumpakärnor och persilja vid servering.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 405 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Protein: 14 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.