Cheesecake med vit choklad

Cheesecake med vit choklad

60+ min Efterrätt
På gränser mellan krämig och fast - precis som en klassisk cheesecake ska vara. Servera den som den är eller med syrliga bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cheesecake-med-vit-choklad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält smöret. Mixa kexen till smulor och rör ihop med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Lägg alla ingredienser till fyllningen utom den smälta chokladen i en bunke och rör ihop till en jämn smet.
  • Vänd till sist ner den smälta chokladen. Sänk ugnstemperaturen till 150°.
  • Häll smeten i formen och baka i mitten av ugnen ca 30 min. Stäng av värmen och låt kakan stå kvar i ugnen ca 30 min. Låt kallna helt.
Klart!
Energi:

385 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Botten:
50 g
Digestivekex
10
Fyllning:
Vit choklad
200 g
600 g
250 g
Ägg
2
Strösocker
1 dl
Vaniljpulver
1 krm