Cheesecake med citron och hallon

Cheesecake med citron och hallon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Cheesecake med smak av citron och sötsyrlig hallonsås på toppen. Det vackra mönstret gör du enkelt med en sked innan kakan gräddas.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten:

Fyllning:

Hallonsås:

  • 225 g hallon
  • 1 dl florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Börja med hallonsåsen. Koka ihop hallon och florsocker. Passera bort kärnorna genom en finmaskig sil. Låt kallna. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Mixa kexen till smulor och rör ihop med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Lägg alla ingredienser utom den smälta chokladen till fyllningen i en bunke och rör ihop till en jämn smet. Vänd till sist ner den smälta chokladen. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Häll smeten i formen. Droppa hälften av hallonsåsen på smeten och dra ett mönster med t ex en tesked. Baka i mitten av ugnen ca 30 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar ca 30 min i ugnen. Låt kallna helt. Servera gärna med resten av bärsåsen.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem