Cheesecake med citron och hallon

Cheesecake med citron och hallon

60+ min Efterrätt
Cheesecake med smak av citron och sötsyrlig hallonsås på toppen. Det vackra mönstret gör du enkelt med en sked innan kakan gräddas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cheesecake-med-citron-och-hallon/

Gör så här

  • Börja med hallonsåsen. Koka ihop hallon och florsocker. Passera bort kärnorna genom en finmaskig sil. Låt kallna.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält smöret. Mixa kexen till smulor och rör ihop med smöret.
  • Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Sänk ugnstemperaturen till 150°.
  • Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  • Lägg alla ingredienser utom den smälta chokladen till fyllningen i en bunke och rör ihop till en jämn smet. Vänd till sist ner den smälta chokladen. Häll smeten i formen.
  • Droppa hälften av hallonsåsen på smeten och dra ett mönster med t ex en tesked.
  • Baka i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar ca 30 min i ugnen.
  • Låt kallna helt. Servera gärna med resten av bärsåsen.
Klart!
Energi:

425 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Botten:
Digestivekex
15
75 g
Fyllning:
Vit choklad
200 g
Strösocker
1½ dl
600 g
250 g
Ägg
2
Vaniljpulver
½ tsk
Citron
finrivet skal och saft av ½
Hallonsås:
Hallon
225 g
Florsocker
1 dl