Cheesecake med citron
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 45 min
Frysbar
•
Cheesecake med havrebotten och frisk smak av citron. Denna cheesecake ska helst tillagas dagen innan och stå kallt över natten för bästa resultat.
Ingredienser
Havrebotten:
| 150 g | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Havregryn
|
2½ dl |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
Fyllning:
|
Vaniljstång
|
½ |
|---|---|
|
Citron
|
rivet skal från 1 |
|
Strösocker
|
1½ dl |
| 500 g | |
| 3 dl | |
|
Ägg
|
3 |
Garnering:
|
Plommon
|
6 |
|---|---|
|
Aprikosmarmelad
|
ca 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kan räcka till 12 mindre bitar.
Näringsvärden, per bit
Energi:
496 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 8,2 % | 10 g |
| Fett: | 52,4 % | 29,4 g |
| Kolhydrater: | 39,4 % | 48,2 g |