Cheesecake med Baileys och choklad

Cheesecake med Baileys och choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Cheesekake extra allt som får vuxen smak av likör och choklad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten:

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Mixa kexen till smulor och rör ihop med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Lägg färskost, kvarg, ägg, likör, socker, vaniljpulver och ¾ av den smälta chokladen i en bunke och rör ihop till en jämn smet. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Häll smeten i formen och baka i mitten av ugnen ca 30 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar ca 30 min i ugnen. Ringla över resten av den smälta chokladen när kakan tagits ut från ugnen. Låt kallna helt.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem