Cheesecake i portionsformar

45 min
Arbetstid: 30 min
Frysbar
Cheesecake i portionsformar

Överraska middagsgästerna med varsin egen liten cheesecake serverade i små portionsformar. Lyxigt och jättegott!

Ingredienser

Digestivekex
10
75 g

Fyllning:

Ägg
2
Strösocker
1 dl
Apelsin
rivet skal av ½
250 g
1 dl
Bär t ex blåbär, björnbär eller hallon
4 dl
Aprikosmarmelad
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Krossa kexen fint eller stöt dem i mortel. Smält smöret och rör ner smulorna.
  • Tryck ut degen i botten på små mazarinformar av papper eller aluminium. Förgrädda skalen 4-5 min.
  • Vispa ägg och socker. Vispa i apelsinskal, kvarg och crème fraiche. Häll smeten i formarna.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt dem kallna.
  • Lägg på bären. Pensla bären med smält marmelad.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

170 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,8 g
Protein: 7,6 % 3,2 g
Fett: 50,9 % 9,8 g
Kolhydrater: 41,5 % 17,4 g
https://www.arla.se/recept/cheesecake-i-portionsformar/