Champinjonpasta
30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
En riktigt smarrig champinjonpasta som är busenkel att laga! Den får sin goda krämighet av syrad grädde. Blanda ner färsk bladspenat precis innan pastan blandas med såsen. Toppa med färskriven parmesan och hackad persilja. Servera direkt!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Champinjoner
|
250 g |
1 msk | |
Vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
|
1 dl |
3 dl | |
Svampbuljong
|
1 tärning |
Japansk soja
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
|
Babyspenat
|
100 g |
Parmesanost, nyriven
|
2 dl |
---|---|
Färsk persilja, eller basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
692 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,6 g |
Protein: | 14,2 % | 24,1 g |
Fett: | 42,3 % | 33,1 g |
Kolhydrater: | 42,9 % | 73 g |

