Champagnekakor

Champagnekakor

Eleganta små kakor med smak av parmesanost och paprika. Passar utmärkt som tilltugg till ett glas champagne eller torrt vitt vin som inledning på en god middag.
Betyg (51 st)

Mitt betyg:

Champagnekakor

Eleganta små kakor med smak av parmesanost och paprika. Passar utmärkt som tilltugg till ett glas champagne eller torrt vitt vin som inledning på en god middag.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 30 st

Gör så här:

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Använd visparna. Tillsätt ost och mjöl och vispa på låg fart tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Tag upp degen på köksbänken. Rulla ut den till en rulle, tjock som ett kvastskaft. Strö ut paprikapulver på bänken och rulla degrullen i pulvret så att ytan blir täckt. Vira in degrullen i plastfolie och lägg in den i kylen i ca 2 tim. Sätt ugnen på 175°. Skär upp degrullen i knappt 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Tips:

Rulla degen i finhackade valnötter istället för paprikapulver.

Källa:

Rekommenderade produkter

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.