Champagnekakor

Champagnekakor

2 tim 30 min
Förrätt
Går att frysa
Eleganta små kakor med smak av parmesanost och paprika. Passar utmärkt som tilltugg till ett glas champagne eller torrt vitt vin som inledning på en god middag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/champagnekakor/

Gör så här

  • Vispa smör och socker poröst med elvisp.
  • Tillsätt ost och mjöl och vispa på låg fart tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med händerna i bunken.
  • Tag upp degen på köksbänken. Rulla ut den till en rulle, tjock som ett kvastskaft.
  • Strö ut paprikapulver på bänken och rulla degrullen i pulvret så att ytan blir täckt. Vira in degrullen i plastfolie och låt den ligga i kyl i ca 2 tim.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skär upp degrullen i knappt ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  • Baka mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna svalna på plåten.
Klart!

Rulla degen i finhackade valnötter istället för paprikapulver.

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 msk
Riven parmesanost
1½ dl
Vetemjöl
2½ dl
Paprikapulver
1 msk