Carnitas

Carnitas

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

60+ min

Långbakat mexikanskt kött, sötsyrlig picklad lök och rökig grönsaksyoghurt blir en avundsvärd lunch. Bäst smakar maten om du tar med dig ingredienserna i separata lådor och lägger dem på tallrik eller i en smakrik rulle när det är dags för lunch.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 600 g benfri fläskkarré
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 tsk salt
  • 1 apelsin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 dl Coca cola
  • 2 rödlökar
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Blanda kryddorna och gnid in i köttet. Lägg i en ugnssäker form. Pressa apelsinen och riv vitlöksklyftorna. Blanda med coca cola och häll över köttet. Täck med lock eller aluminiumfolie. Tillaga i mitten av ugnen minst 6 tim, gärna över natten. Låt svalna något. Riv köttet i trådar med en gaffel och blanda med såsen.

Skala och skiva rödlöken fint och lägg i en burk. Koka ihop ättika, strösocker och vatten och slå över löken. Låt stå minst 2 tim.

Värm köttet och servera i tortillabröd med sallad, picklad rödlök och en klick grönsaksyoghurt. Toppa med färsk koriander.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem