Calzone - Recept | Arla
Calzone

Calzone

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

40 min

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva champinjonerna, lägg ca 50 g åt sidan till salladen.
  3. Rulla ut pizzadegen och halvera dem. Tänj och dra lite i degen så att det blir två kvadrater. Fördela skinka, tomatsås, champinjoner och ost på ena halvan av varje kvadrat.
  4. Pensla degkanterna med vatten, vik över och nyp ihop kanterna. Tryck till dem med en gaffel.
  5. Baka pizzorna på plåtar med bakplåtspapper i mitten av ugnen i ca 20 min. Smält smöret och pensla det på pizzorna när de kommer ut ur ugnen.
  6. Blanda salladsmix med champinjoner och lite olja. Salta och peppra lätt.
  7. Servera pizzan nybakad med sallad.

Kockens tips

Rulla lite deg till en lång remsa att dekorera pizzan med.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 810 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 94 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa: