Cake salé med ost, sidfläsk och oliver

Cake salé med ost, sidfläsk och oliver

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Cake salé är ett matigt, gott och klassiskt drinktilltugg från sydvästra Frankrike där den är vanligt förekommande på knytkalas, picknick och middagsbjudningar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 skivor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, smör och vin. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Rör ner ost, salt och peppar. Strimla fläsket och blanda försiktigt ned i smeten tillsammans med oliverna. Häll smeten i en smord avlång form som rymmer 1 ½ liter och grädda i mitten av ugnen 45 min. Låt kakan kallna i formen. Skär den i tunna skivor vid servering.

Näringsvärden, per skiva

  • Energi: 105 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem