Cake salé med ost, sidfläsk och oliver

Cake salé med ost, sidfläsk och oliver

Betyg

(22 st)

Cake salé är ett matigt, gott och klassiskt drinktilltugg från sydvästra Frankrike där den är vanligt förekommande på knytkalas, picknick och middagsbjudningar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 skivor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, smör och vin. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Rör ner ost, salt och peppar. Strimla fläsket och blanda försiktigt ned i smeten tillsammans med oliverna. Häll smeten i en smord avlång form som rymmer 1 ½ liter och grädda i mitten av ugnen 45 min. Låt kakan kallna i formen. Skär den i tunna skivor vid servering.

Näringsvärden, per skiva

  • Energi: 105 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem