Cake salé med ost, sidfläsk och oliver

Cake salé med ost, sidfläsk och oliver

60+ min Buffé
Cake salé är ett matigt, gott och klassiskt drinktilltugg från sydvästra Frankrike där den är vanligt förekommande på knytkalas, picknick och middagsbjudningar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Vispa ihop ägg, smör och vin. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Rör ner ost, salt och peppar.
  • Strimla fläsket och blanda försiktigt ned i smeten tillsammans med oliverna.
  • Häll smeten i en smord avlång form som rymmer 1 ½ liter och grädda i mitten av ugnen 45 min.
  • Låt kakan kallna i formen. Skär den i tunna skivor vid servering.
Klart!
Energi:

105 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Ägg
3
100 g
Vitt vin
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Vetemjöl
2½ dl
150 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
2 krm
Rökt sidfläsk
200 g
Gröna oliver med pimento avrunna
150 g