Burritos
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Matiga mexikanska burritos fyllda med kryddig färs, svarta bönor, krispiga grönsaker och sval gräddfil. Passar utmärkt till lunch eller middag när du behöver få ihop något snabbt. Burritos blir lätt en ny vardagsfavorit!
Ingredienser
Nötfärs
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Arla Köket® Smör- & rapsolja
|
1 msk |
Arla Köket® Lätt crème fraiche paprika & chili
|
2 dl |
Sambal oelek
|
1 msk |
Lökpulver
|
2 tsk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Torkad oregano
|
2 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Röd paprika
|
1 |
Svart böna, ca 400 g
|
1 burk |
Mogen avokado
|
1 |
---|---|
Limesaft
|
1 msk |
Färsk grön jalapeño
|
1 |
Liten rödlök
|
1 |
Stora tortillabröd
|
8 |
Arla Köket® Riven ost texmex
|
150 g |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Arla Ko® Gräddfil
|
3 dl |
Gör så här
Till servering:
Markera receptet som tillagat
För extra krispiga burritos, strö lite riven ost i varm stekpanna. Lägg burritosen med vikningen nedåt på osten. Stek 2-3 min. Vänd och stek på andra sidan.
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
1032 kcal
Näringsvärden per port inkl tillbehör | |
---|---|
Protein: | 55 g |
Fett: | 49 g |
Kolhydrater: | 85 g |

