Burrito med bönor och kokosris
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kanske världens godaste burrito med lätt rökig bönröra, kokosris och syrlig pico de gallo - signerad kocken Jakob Ker Lamb från Ett Hem i Stockholm.
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Färsk grön chili
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Chipotlepasta eller torkat chipotlepulver
|
1 msk |
|
Kokta svart böna, avrunna och sköljda
|
2 burkar |
|
Vatten
|
1½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
| 1 förp | |
|
Stora tortillabröd
|
4 |
Kokosris
|
Basmatiris
|
3 dl |
|---|---|
|
Kokosmjölk
|
2½ dl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Salt
|
2 krm |
|
Lime
|
1 |
Pico de gallo:
|
Tomater
|
3 |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Grön chilipeppar eller jalapeno
|
1 |
|
Lime, pressad saft
|
2 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Kokosris:
Pico de gallo:
Markera receptet som tillagat
Om du vill kan du servera denna i en bowl. Ersätt i så fall bröden med lite nachochips.
Grilla gärna bröden i en grillpanna om du vill ha fina ränder.
Näringsvärden, per port
Energi:
809 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 16,8 g |
| Protein: | 17,8 % | 35,4 g |
| Fett: | 25,8 % | 23,6 g |
| Kolhydrater: | 56,4 % | 112,4 g |