Burrata
15 min
Brunch
Förrätt
Mellanmål
Tillbehör
•
Burrata är en delikatessmozzarella från Apulien gjord på en blandning av mozzarella och grädde. Prova att laga din egna burrata på vispad mozzarella och syrad grädde. Toppa burrata med mynta, basilika, citron och pistagenötter för en riktigt smaksensation!
Ingredienser
|
Mozzarella
|
2 |
|---|---|
| 1½ dl |
Tomatsallad:
|
Blandade tomater
|
500 g |
|---|---|
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Färsk mynta
|
1 kruka |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Rostade pistagenötter
|
50 g |
|
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
|
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
357 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 12,5 % | 11 g |
| Fett: | 75,9 % | 30,6 g |
| Kolhydrater: | 11,6 % | 10,2 g |