Hamburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och bacon

1 tim Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Hamburgare med tryffelost, rödlöksmarmelad och bacon

Hamburgare på högrevsfärs som toppas med sötsyrlig rödlöksmarmelad. Stekt, knaprigt bacon och vitmögelost som mjuknar när de läggs på de varma hamburgarna resulterar i en fantastisk smakkombination.

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Olivolja
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm

Rödlöksmarmelad:

Rödlökar
2
Strösocker
2 msk
Honung
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Rödvin
2 msk
Salt
1 krm

Tillbehör:

Hamburgerbröd
4
Romansallad

Gör så här

  • Börja med marmeladen. Skala och skär lökarna i tunna klyftor.
  • Lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker, honung, vinäger, rödvin och salt.
  • Koka upp och låt sjuda utan lock 15-20 min tills löken är mjuk och vätskan kokat in. Rör om då och då. Låt marmeladen kallna.
  • Blanda färsen med oljan och forma till 4 burgare. Salta och peppra och grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida.
  • Stek baconskivorna knapriga.
  • Skär osten i skivor och lägg dem på de varma burgarna.
  • Grilla bröden på snittytan och lägg ihop burgarna med bacon, rödlöksmarmelad och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

680 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/burgare-med-ost-rodloksmarmelad-och-bacon/