Burgare med aubergine och yoghurtsås

30 min Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Burgare med aubergine och yoghurtsås

Hamburgare blir extra goda med en skiva stekt aubergine och en klick yoghurt på toppen. Servera gärna burgaren med couscous.

Ingredienser

Couscous
4 dl
Grönsaksbuljong
4 dl
2 msk

Burgare:

Köttfärs
300 g
Stor aubergine
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka upp buljong och rör ner couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan ca 6 min. Rör ner smör.
  • Forma färsen till 4 hamburgare. Skär aubergine i 8 skivor, ca 1 cm tjocka.
  • Stek burgare och aubergine i smör i omgångar en stekpanna. Salta och peppra.
  • Mosa osten och blanda med matyoghurt och rosmarin.
  • Lägg ihop aubergineskivorna ned en hamburgare emellan. Servera med couscous och sås.
Klart!

Du kan byta ut burgare mot skivad falukorv.

Näringsvärden, per port

Energi:

695 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/burgare-med-aubergine-och-yoghurtsas/