Bulle med bulle-semla
30 min
Dessert
•
Vad får man om man korsar en klassisk semla med bulle med bulle, jo en bulle med bulle-semla. Denna otroliga semla innehåller även kolasås och krispiga marconamandlar - mums! Bulle med bulle har funnits sedan 1930-talet och härstammar från nordvästra Skåne. Detta recept är skapat av Wictor Winqvist, medlem i juniorkocklandslaget.
Wictor Winqvist
Konditor, medlem i Junior Culinary Team
Ingredienser
Chokladbollar:
|
Mjölkchoklad
|
25 g |
|---|---|
| 50 g | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Vaniljsocker
|
½ tsk |
|
Kakao
|
1½ msk |
|
Kallt, starkt kaffe
|
1 msk |
|
Salt
|
½ krm |
|
Havregryn
|
2 dl |
|
Kokosflingor
|
1 dl |
Till semlorna:
|
Mjölkchoklad
|
50 g |
|---|---|
|
Vetebullar till semlor
|
4 |
|
Kokosflingor
|
4 msk |
| 2 dl | |
|
Kolasås
|
4 msk |
|
Marconamandlar
|
4 msk |
Gör så här
Semlorna:
Markera receptet som tillagat
Om du vill du göra Wictors goda kolasås: 150 g Strösocker 105 g Glykos 75 g Smör 312 g Arla Ko® Färsk vispgrädde 4 g Salt Karamellisera socker & glykos till en gyllene karamell. Släck karamellen med varm grädde. Koka till 106 grader, tillsätt sedan smör & salt. Koka ihop. Mixa med stavmixer och förvara i rumstemperatur.
Näringsvärden, per st
Energi:
898 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 6,2 % | 13,6 g |
| Fett: | 60,8 % | 61,8 g |
| Kolhydrater: | 33 % | 73 g |