Bullar med mandelmassa
3 tim 30 min
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Finns det något bättre än doften och smaken av nygräddade bullar? Våra bullar med mandelmassa är ett mumsigt alternativ till kanel- eller kardemummabullen. Toppa med lite flagad mandel och servera med ett glas iskall mjölk!
Ingredienser
Mandelmassafyllning:
Mandelmassa
|
150 g |
---|---|
100 g | |
Strösocker
|
½ dl |
Majsstärkelse
|
1 msk |
Vatten
|
1 msk |
Vetedeg:
Jäst
|
25 g |
---|---|
2½ dl | |
Strösocker
|
½ dl |
Kardemummakärnor, mortlade
|
2 tsk |
75 g | |
Vetemjöl ca 420 g
|
ca 7 dl |
Salt
|
½ tsk |
Sockerlag:
Strösocker
|
1 dl |
---|---|
Vatten
|
1 dl |
Pensling och garnering:
Ägg
|
1 |
---|---|
Vatten
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Mandelspån
|
1 dl |
Gör så här
Mandelmassafyllning:
Vetedeg:
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per st
Energi:
233 kcal
Energidistribution % | Energifördelning: per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 6,6 | 3,8 g |
Fett: | 41,8 | 11 g |
Kolhydrater: | 51,6 | 29,6 g |

