Bullar med mandelmassa
3 tim 30 min
Fika
Frysbar
•
Finns det något bättre än doften och smaken av nygräddade bullar? Våra bullar med mandelmassa är ett mumsigt alternativ till kanel- eller kardemummabullen. Toppa med lite flagad mandel och servera med ett glas iskall mjölk!
Ingredienser
Mandelmassafyllning:
|
Mandelmassa
|
150 g |
|---|---|
| 100 g | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
|
Vatten
|
1 msk |
Vetedeg:
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Kardemummakärnor, mortlade
|
2 tsk |
| 75 g | |
|
Vetemjöl ca 420 g
|
ca 7 dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Sockerlag:
|
Strösocker
|
1 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
Pensling och garnering:
|
Ägg
|
1 |
|---|---|
|
Vatten
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Mandelspån
|
1 dl |
Gör så här
Mandelmassafyllning:
Vetedeg:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
233 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 6,6 % | 3,8 g |
| Fett: | 41,8 % | 11 g |
| Kolhydrater: | 51,6 % | 29,6 g |